Scroll to top
© 2018, Aiolou 68 | Contact 210 324 7925
Share
en el

Αιόλου 68…Και του λιμανιού, και του σαλονιού


Article from athinorama.gr

Δεν βλέπεις την ώρα να δέσεις κάβο στο… μόλο της Αιόλου, εκεί στο Νο 68, όπου ο Βασίλης Ακρίβος από το «Ψάριστον», ο Άγγε­λος Φραντζής του «Bar.B.Q.» και ο οινολόγος Γιώργος Ταρνάρης δημιούργησαν ένα φίνο ψαροεστιατόριο – πραγματικό καταφύγιο των ψαροφάγων στο αθηναϊκό κέντρο. Με το που μπαίνεις στη στοά Δημητρακοπούλου, που και Αθηναίος από κούνια να είσαι ίσως δεν την έχεις επισκεφθεί ποτέ, ανασαίνεις νησιώτικη αύρα χάρη στις καλαμωτές στο ταβάνι, τα τιρκουάζ μαξιλάρια και τα πανέμορφα φωτιστικά με κοπάδια από λευκά ψαράκια.

Όσον αφορά το μενού, πέρα­ από τα κλασικά (ψητά, ωραία τηγανητά, όστρακα ωμά και αχνιστά κ.λπ.), ο Ακρίβος βάζει τη δική του φευγάτη σφραγίδα: fettuccine alfredo με βουτυρόψαρο, τραχανάς με γαρίδες, μπραντάδα Σαντορίνης με μπακαλιάρο. Θα λατρέψετε τις πληθωρικές γαρίδες «Σατανάς» με σάλτσα Bloody Mary, σβησμένες με βότκα και δεμένες με μετσοβόνε πάνω σε τηγανητές πατάτες, αλλά και το άψογο, λεπταίσθητο σασίμι τόνου… Ξέρει τι κάνει ο Ακρίβος.

Related posts

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *