Scroll to top
© 2018, Aiolou 68 | Contact 210 324 7925
Share
en el

Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας που μυρίζουν θάλασσα


Από το askmen.com

Γεύσεις του βυθού, παραδοσιακές ή μοντέρνες, για κάθε ουρανίσκο.

Η πρώτη ύλη είναι πάντοτε το ολόφρεσκο ψάρι και τα ποιοτικά θαλασσινά. Αυτά είναι λοιπόν τα εστιατόρια της πόλης που σκεφτόμαστε και επισκεπτόμαστε κάθε φορά που αναζητάμε αυθεντικές θαλασσινές γεύσεις.

Jimmy’s Fish

Ο retro διάκοσμος και η essence από Κυανή Ακτή στον χώρο του δεν είναι τα μόνα του δυνατά στοιχεία. Κι αυτό γιατί η κουζίνα του φροντίζει να πλαισιώσει όλα τα παραπάνω με τον ιδανικότερο τρόπο.

Αιόλου 68

H «τεχνογνωσία» του Ψάριστον μεταλαμπαδεύτηκε και στον minimal χώρο της στοάς Πάππου, που θυμίζει σε όλα του νησί. Πιάτα για ούζο και τσίπουρο αλλά όχι μόνο, καθώς η γευστική του παλέτα φροντίζει να μην αφήνει κανέναν παραπονεμένο

Άργουρα

Περιποιημένος και ζεστός χώρος, φωτογραφίες από το χωριό Αργυρό της Εύβοιας, λίγη πρασινάδα στο νερό για καλό feng sui και σαλάτες, ζεστά ή κρύα ορεκτικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όλα με τη «σφραγίδα» του Νίκου Μιχαήλ.

Αφρόψαρο

Το fish resto στο Νέο Ηράκλειο σου δίνει πολύ περισσότερους λόγους να ασχοληθείς μαζί του πέρα από το εντυπωσιακό graffiti με το ψάρι που φέρνει σε μελανούρι, και αυτοί σίγουρα σχετίζονται με την κουζίνα του. Κλασικές προτ

Καστελόριζο

Απέριττη αισθητική, κλασικά σχήματα και χαμηλοί τόνοι έρχονται να συναντήσουν φρέσκιες αλλά και διαχρονικές ιδέες πάνω στην θαλασσινή κουζίνα αλλά και ποιοτικότατες πρώτες ύλες, στο εστιατόριο που ενδεχομένως δημιούργησε ολόκληρη σχολή στο είδος του.

Μικρές Κυκλάδες

Πιάτα από την αιγαιοπελαγίτικη παραδοσιακή κουζίνα, με κάποιες μοντέρνες πινελιές, όπως επίσης και γνήσια, τοπικά προϊόντα από την Σχοινούσα, σε έναν όμορφο χώρο με θαλασσογραφίες σε γαλάζιο φόντο. Η πλειοψηφία των πρώτων υλών φυσικά κι έρχεται από την ομώνυμη με το κατάστημα περιοχή της χώρας.ς, στο εστιατόριο που ενδεχομένως δημιούργησε ολόκληρη σχολή στο είδος του.

Παπαϊωάννου

Με φήμη που εξαπλώνεται εδώ και χρόνια από στόμα σε στόμα και πιάτα του σε ταξιδεύουν γευστικά κάπου στο Αιγαίο.

Τραβόλτα

Τολμηρές και ευφάνταστες δημιουργίες με θαλασσινά κι ένα τηγάνι που σκοτώνει σε μια ψαροταβέρνα με θρυλικό και βαρύ όνομα. Οι αδερφοί Λιάκοι του Basegrill φαίνεται πως τα καταφέρνουν εξίσου καλά και στο ψάρι.

Ψάριστον

Η απόδειξη πως οι φίνες θαλασσινές γεύσεις μπορούν να βρεθούν και σε μια outsider για το είδος γειτονιά, όπως το Νέο Ηράκλειο. Μεγάλα και μικρά ψάρια, όστρακα, ζυμαρικά και πολλές άλλες νοστιμιές.

Source : gr.askmen.com

Related posts

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *