Ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας παίρνει τις καλύτερες ψαριές και προτείνει παραδοσιακούς μεζέδες αλλά και αναπάντεχα πιάτα που θα σας κεντρίσουν τον ουρανίσκο. Το να περπατάς στους δρόμους της Αθήνας και να ανακαλύπτεις, εκεί που δεν το περίμενες, μαγαζιά και ανθρώπους που θα σε ενθουσιάσουν είναι από τις μεγαλύτερες αρετές αυτής της πόλης. Πίσω...
Blog
Έχει θαλασσινά κλασικά και απρόσμενα και, χωμένο ανάμεσα στα κτίρια του κέντρου, στήνει λευκά μεταλλικά τραπέζια σε ένα αστικό ξέφωτο ανάμεσα σε δύο στοές και θυμίζει γωνιά σε κάποιο κυκλαδονήσι. Είναι πολύ όμορφο και μέσα το «Αιόλου 68» που έφτιαξαν ο Βασίλης Ακρίβος από το «Ψάριστον», ο Άγγελος Φραντζής του «Bar.B.Q.» και ο οινολόγος Γιώργος...
Αν σου αρέσουν οι ψαρομεζέδες, αν αγαπάς τα μαλάκια -ναι, αυτά τα οστρακοειδή που πρέπει να σιγουρέψεις ότι κουνιούνται πριν καταλήξουν στο στομάχι σου- αν το τρίπτυχο καλαμαράκι-χταπόδι-γαρίδες δεν καλύπτει πια τους γευστικούς σου κάλυκες (ιδιαίτερα αν συνοδεύονται από τηγάνι ή άφθονο λαδολέμονο), αν θες να δεις μέχρι πού μπορεί να φτάσει μια «δημιουργική» κουζίνα...
Τρεις άνδρες κατάφεραν και έφεραν την θάλασσα στο κέντρο της Αθήνας, στον πασίγνωστο πεζόδρομο της Αιόλου, ο Βασίλης Ακρίβος του Psariston, ο Άγγελος Φραντζής του Barbq και ο Oινολόγος Γιώργος Τάρναρης. Το κυκλαδίτικης αισθητικής Αιόλου 68, άνοιξε τις πόρτες του για να μας μαγέψει με το υπέροχα επιλεγμένο μενού του προτείνοντας από τσίρο και λακέρδα...
H Ελένη παρέα με τον Βασίλη Ακρίβο και τον Άγγελο Φραντζή μαγειρεύουν πεντανόστιμο συκώτι με γαρίδες, λαχανάκια Βρυξελλών με παναρισμένες κοτομπουκιές και λαχταριστά μπιφτεκάκια με καπνιστό χέλι! Chef στον αέρα…
«Το αντέχεις;» ρωτάει το μενού σε μια κατηγορία εδεσμάτων στο Αιόλου 68. Αν συμφωνήσεις, θα ανοίξεις την πόρτα σε μια πανδαισία ανατρεπτικών γεύσεων, όπως συκώτι με γαρίδες, φιλέτο γοργόνας (!), φαρφαλίνες με σαλτσίτσια και όστρακα! Υπάρχουν και περισσότερο συμβατικά πιάτα, όσο συμβατικά μπορούν να είναι από τα χέρια του Βασίλη. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα...